dimecres, 14 de desembre del 2011

Bon comunicador

Avui a classe de Comunicació oral escrita i digital hem seguit amb les recitacions de poemes durant la primera hora i a la segona hem estat fent les exposicions de la publicació digital. Aquest treball consistia en seguir durant un mes aproximadament a algun comunicador "famós" i donar raons de per què per a nosaltres aquesta persona és bona comunicant. 

El treball es feia en grups de cinc o sis persones, el meu grup està format per l'Enric Rodriguez, la Judit Rué, la Cristina Serrano, l'Olga Salarich i jo, la Marta Riau. Ens va costar molt decidir quin comunicador volíem seguir perquè de catalans n'hi ha molts però que coneguem tots n'hi ha molt pocs. Finalment, després de buscar molt vam decidir que seguiríem a Ferran Monegal, un crític televisiu. 


Per seguir-lo vam buscar on el podríem trobar, llavors vam elaborar un blog on vam anar comentant cada programa que anava fent durant el nostre seguiment i dos articles per setmana que escriu a El Periodico de Catalunya, ell publica diàriament però se'ns feia molt difícil poder comentar cada un dels articles. Un cop fet el blog vam optar per fer una pàgina web on  es recopilés tota la informació necessària per saber a qui hem seguit i perquè creiem que és un bon comunicador. A mode de resum sobre l'apartat de bon comunicador de la web, vam crear un prezi per fer aquest apartat més esquemàtic i finalment vam crear un esquema amb el programa CmapTools per tal de posar en un mateix lloc els diferents enllaços i així afavorir a l'accessibilitat. 


Com a conclusió de perquè creiem que Ferran Monegal és un bon comunicador podem dir que ho és perquè informa, entretén, convenç i motiva als espectadors. És organitzat, carismàtic, eloqüent, expressiu, creatiu, improvitzador, natural i s'expressa de manera tranquil·la, directa, gesticula molt i de manera peculiar. Aquestes són unes qualitats que nosaltres creiem que ha de tenir tot bon comunicador. 

A classe hem hagut d'exposar la nostra feina feta i una vegada més hem posat en pràctica els consells que hi ha en el llibre "Com parlar bé en públic" ara comença a ser més fàcil això de sortir davant de tots a exposar un treball. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada